Digital Forum Online Services

Ik help u gaag verder met uw online zaken!


Het ene email adres is het andere niet. Maak de juiste keuze!

Het ene email adres is het andere niet. Maak de juiste keuze!

Door mijn job en mijn hobby (telecom en bloggen) krijg ik dagelijks nogal veel emails. Als die mails afkomstig zijn van relatief grote bedrijven dan is alles meestal prima in orde. Ik krijg dan bv. een mail van mijnheer.x@bedrijfsnaam.be of mevrouw.y@organisatie.nl. Als het echter gaat over privé personen of zelfstandigen is dit dikwijls helemaal anders…

Soms denk ik echt van: Komaan mensen, dit kan toch niet! Om de privacy van sommigen niet te schenden ga ik geen echte voorbeelden geven maar adressen zoals sexy_anja@gmail, hetebeer@hotmail, dikkejef@telenet, enz. zijn echt dagelijkse kost.

Leuk hoor… Als je 14 jaar bent… Het probleem hier is dat veel mensen waarschijnlijk rond die leeftijd een email adres hebben aangemaakt en dat jaren later nog steeds gebruiken. Fantastisch als je per mail gaat solliciteren. Ik kan me de recruiter zijn blik al voorstellen!

Of wat te denken als de loodgieter je mails begint te sturen met prutser69@live…

Ik snap het niet hoor… er zijn zoveel (gratis) mogelijkheden om een degelijk, professioneel adres aan te maken. Ben je overtuigd dat bovenstaande voorbeelden toch niet helemaal ok zijn? Lees dan zeker even verder, ik geef nog een paar tips waarop je moet letten als je een nieuw email adres wil aanmaken.

Een gratis email adres kiezen

Bij de meeste telecom providers kan je een gratis email adres krijgen. Die adressen werken goed en zijn meestal eenvoudig in gebruik maar toch raad ik jullie af om deze te gebruiken.

Vroeger was het simple: Je was bij een provider en je bleef ook bij die provider. Vandaag de dag echter is er zoveel concurrentie dat veel mensen geregeld wisselen van telecom aanbieder maar dan begint het probleem… Je kan namelijk je adres van  @provider1 niet meenemen naar @provider2. (*)

Dan heb je 2 mogelijkheden: je neemt een ander email adres of je blijft bij provider1.

Veel beter is het om een email adres te kiezen bij een onafhankelijke aanbieder. Services als Gmail, Outlook mail of Yahoo zijn allemaal gratis te gebruiken en werken heel goed. Ik raad prive personen dan ook aan van één van deze te gebruiken wanneer je een nieuw adres wil aanmaken.

Oh ja, als je een nieuw adres neemt, vergeet dan niet dat er niks mis is met naam.voornaam@gmail.com

(*) Mobiele nummers en vaste nummers kunnen wel meegenomen worden naar een andere provider. Technisch gezien is het quasi onmogelijk om het adres van @provider1 zomaar over te dragen aan @provider2 maar men zou telecom operatoren wel kunnen verplichten van een forwarding op je oud adres te zetten zodat je email aankomt op je nieuw adres. Ik geloof dat sommige providers dit tijdelijk al doen maar ik weet niet of hier wettelijk iets voor geregeld is.

Een eigen domeinnaam kiezen

Sowieso de beste oplossing voor zelfstandigen en bedrijven!

Een eigen domeinnaam is van jezelf en je bent volledig onafhankelijk van iemand anders. Je registreert de domeinnaam en zolang je hem niet vrijgeeft kan je hem blijven gebruiken. Het is zoveel professioneler als je mails kan sturen met @denaamvanjebedrijf.be.

Als je graag een eigen domeinnaam wil, neem dan even contact op. Ik kan je hiermee helpen.

 

Wat is jullie mening hierover? Wat is volgens jullie de beste gratis aanbieder? Laat het even weten in de commentaren!

 

Kristof Luyten
Duizendpoot bij DF Online Services, Social Media en WordPress liefhebber.
Blogger op Sixpacks.be en Digitalforum.be. Gastschrijver op verschillende andere blogs en in diverse magazines.

Contacteer me via onderstaande kanalen voor meer info.

 • Suzanna Vieveen-Weemeijer -

  Er zijn inderdaad mensen die hele slechte e-mails hebben en de mijne is ook niet heel professioneel. Daarom heb ik een professionele voor werkgerelateerde dingen en een niet professionele voor privé. Zo kun je het ook oplossen!

 • Rory Blokzijl -

  Klopt. Ik heb ook nog een mailadres die wat apart is (niet zo’n gekke als ‘hete beer’ ofzo hoor), maar wel eentje die lekker anoniem is en toch niet al te grappig. Tegenwoordig heb ik inderdaad ook een gmail-adres erbij met een heel degelijk adres. Heel goed om na te denken over dit soort dingen. Zeker bij sollicitaties of bij serieuze zakelijke contacten.

 • Krystle -

  Whahahaha sommigen kunnen echt niet! Ik heb gewoon mijn voornaam en voor mijn moeder heb ik er één op hotmail aangemaakt. Gewoon met de eerste letter van haar naam en achternaam.

 • Geef een reactie

  Privacy Voorkeuren

  Account opheffen?

  Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

  %d bloggers liken dit: