Digital Forum Online Services

Ik help u gaag verder met uw online zaken!


De beste #hashtags voor food bloggers

De beste #hashtags voor food bloggers

Bloggen doe je liefst voor een zo groot mogelijk publiek en hashtags kunnen je helpen om nog meer mensen te bereiken. Op Twitter zijn er verschillende mensen die de boel scannen op bepaalde kernwoorden omdat ze zelf ook in de branche zitten of omdat ze interesse hebben in het onderwerp. Als je dus de juiste #hashtags gebruikt trek je de aandacht van deze mensen en krijg je niet alleen meer lezers maar ook meer retweets en likes.

Hieronder geef ik je er alvast een paar mee die je zeker kunnen helpen.

Hashtags voor food bloggers

Zo meteen geef ik de lijst met hashtags die het altijd goed doen maar eerst nog een paar sites waarmee je zelf op zoek kan gaan naar populaire hashtags.

http://hashtagify.me/hashtag/food

Op deze website kan je eender welk onderwerp ingeven en men toont je op een grafiek welke gerelateerde hashtags het goed doen. Er staan telkens ook wat cijfers bij zodat je kan zien dewelke nu juist het populairste is.

http://trends24.in/belgium/

http://trends24.in/netherlands/

Op bovenstaande sites kan je zien welke trends er zijn op Twitter. Je hoeft niet altijd een hashtag te gebruiken die rechtstreeks te maken heeft met voedsel. Je kan evengoed inpikken op populaire trends van het moment.

hashtags

De populairste food #hashtags

#foodporn

Deze is enorm populair en levert je gegarandeerd retweets op. Foodporn gebruik je in combinatie met gerechten die overduidelijk superlekker zijn en die er nét iets over zijn. Een gerecht met superveel saus, een dessert met ongewone maar lekkere combinaties, een gerecht dat er lekker uitziet maar waarvan je diëtist een hartaanval van zou krijgen, enz. #foodgasm is een alternatief maar minder populair.

#food

Dit is een algemene hashtag die je voor elke tweet met eten kan gebruiken

#foodie

Hetzelfde als #food maar met deze kan je ook aangeven dat je een cool restaurant, een vernieuwend recept, enz. hebt gedeeld. Foodies beschouwen zich toch een beetje als voortrekkers in het culinaire gebeuren. Worst met bloemkoolpuree hoort dus niet bij #foodie

#nomnom

Dit stelt het geluid voor van mensen die zich verheerlijken aan eten. Gebruik deze bij gerechtjes waarvan je op voorhand al het water in de mond krijgt. Alternatief voor deze is #yummy

#recipe

Recipe of recept spreekt een beetje voor zich: Gebruik deze als je een recept post

#snack

Deze kan je gebruiken voor… Inderdaad, snacks dus. De luchtigere maaltijden of tussendoortjes zijn ideaal in combinatie met deze hashtag.

#delicious #cook #cooking #eat, #healthy, enz.

Deze kan je gebruiken in combinatie met de andere hashtags of gewoon apart.

 

Vele foodbloggers maken ook gebruik van Instagram. Ook daar kan je gebruik maken van bovenstaand lijstje maar zoek zeker eens op Google naar de specifieke Instagram hashtags, er zijn er namelijk een heel deel speciaal voor dat kanaal ook.

Het probleem met het opzoeken van de populairste hashtags is altijd dat je vooral de Engelstalige vindt. Allicht zijn er ook veel populaire Nederlandstalige tags maar ik heb er geen informatie over gevonden. Ik vertaal geregeld wel één van de bovenstaande maar dat levert veel minder retweets of likes op. Langs de andere kant.. als je een Nederlandstalige blog hebt is het wel interessanter om slechts enkele mensen te hebben die ook effectief verstaan en lezen wat er op je blog staat. Met honderd Amerikanen die niet weten waarover je het hebt ben je niks.

Mocht ik de Nederlandse lijstjes over het hoofd hebben gezien laat het dan even weten in de commentaren aub. Vragen over bovenstaand artikel? Ook welkom in de commentaren!

 

Kristof Luyten
Duizendpoot bij DF Online Services, Social Media en WordPress liefhebber.
Blogger op Sixpacks.be en Digitalforum.be. Gastschrijver op verschillende andere blogs en in diverse magazines.

Contacteer me via onderstaande kanalen voor meer info.

Geef een reactie

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

%d bloggers liken dit: