Digital Forum Online Services

Ik help u gaag verder met uw online zaken!


Hoe maak je tijd voor je blog tijdens de lunchbreak

Hoe maak je tijd voor je blog tijdens de lunchbreak

Als ik één nadeel moet opnoemen als het over bloggen gaat is het dat het veel tijd in beslag neemt. Ik kan mezelf uren verliezen in zoeken naar ideeën, foto’s bewerken enz.

Veel bloggers zijn allicht net als ik ook nog eens vader of moeder dus eigenlijk hebben we zowieso al tijd te weinig.

Tijd voor je blog.. een grote uitdaging voor velen onder ons en nochtans kan het, met een beetje creativiteit, ook anders.

Bloggen tijdens je lunchbreak

Ik neem aan dat niet iedereen hier voor te vinden is. Voor sommige mensen is het vrije middaguurtje heilig. Ze willen dit elke dag opnieuw doorbrengen met de collega’s in de cafeteria en dat is prima, iedereen doet maar waar hij of zij zin in heeft.

Persoonlijk heb ik een hekel aan lunchen in de cafeteria. Ik werk in een nogal groot bedrijf en over de middag is het daar overvol en veel te rumoerig. Ik blijf dus bijna elke dag mooi aan mijn pc zitten en hou me bezig met zaken die ik leuk vind: mijn sociale media kanalen checken en mijn blogs bijwerken.

Een uur om te bloggen lijkt veel maar pas op, het is vlugger voorbij dan je denkt! Organiseren is hier het keyword!

Hoe pakken we het aan?

Als je nu zoiets hebt van “Ok, goed idee” dan geef ik je graag nog enkele tips mee.

  • Denk op voorhand na over wat je gaat schrijven. Als je tijdens je lunchbreak nog moet beginnen nadenken dan komt er niet veel van dat geplande artikel.
  • Als je geen inspiratie hebt voor een nieuw artikel loop dan systematisch eens door je oude artikels. Misschien zijn er zaken die niet meer up-to-date zijn of die een aanvulling kunnen gebruiken.
  • Denk ook aan je lunch! Het is lunchbreak dus je moet wel iets eten. Als je je eigen lunchpakket meebrengt moet je niet gaan aanschuiven voor een broodje en verlies je geen kostbare tijd.
  • Probeer je ergens apart te zetten zodat je niet constant gestoord wordt. Het is wel lunchpauze maar er zijn verrassend veel collega’s die je ineens weten te vinden als je rustig even alleen aan je bureau zit.

 

Met deze tips moet het zeker lukken om tijdens de middag efficient te bloggen zodat je ’s avonds wat meer vrije tijd hebt voor andere zaken.

Allicht zullen velen onder jullie dit al doen dus laat ons gerust weten hoe jullie het aanpakken.

 

 

Kristof Luyten
Duizendpoot bij DF Online Services, Social Media en WordPress liefhebber.
Blogger op Sixpacks.be en Digitalforum.be. Gastschrijver op verschillende andere blogs en in diverse magazines.

Contacteer me via onderstaande kanalen voor meer info.

Geef een reactie

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

%d bloggers liken dit: