Digital Forum Online Services

Ik help u gaag verder met uw online zaken!


Je werk opgeven en geld verdienen met bloggen

Je werk opgeven en geld verdienen met bloggen

Ik blog al jaren en al jaren droom ik van één ding: Mijn werk opgeven en geld verdienen met bloggen! Al vlug ontdek je echter dat bloggen vooral veel tijd in beslag neemt en maar weinig opbrengt. Na een tijdje bloggen dacht ik zelfs dat het in Belgie en Nederland gewoon niet mogelijk was omdat we nu eenmaal in van die kleine landjes wonen…

Ondertussen weet ik echter dat er enkele beautyblogsters wel degelijk fulltime leven van hun blog en dat enkele mensen ook een bijzonder goed inkomen hebben dankzij hun Instagram en Pinterest accounts. Het kan dus wel maar hoe doe je het?

Zelf ben ik nog altijd op zoek naar de ideale formule maar hieronder geef ik jullie graag het voorbeeld van Jamey mee. Zij is samen met een vriendin een bedrijfje begonnen waar alles draait om bloggen. Nieuwsgierig hoe zij het aangepakt hebben? Lees danvooral even verder hieronder.

Fulltime geld verdienen door bloggen

In het geval van Jamey moeten we dat fulltime bloggen een klein beetje nuanceren. Zelf schrijft ze natuurlijk op haar Beauty Unboxing blog maar daarnaast doet ze ook nog iets wat allicht interessanter is qua inkomsten: Ze brengt andere bloggers in contact met grote merken en webwinkels.

Grote merken beseffen natuurlijk ook dat blogs veel gelezen worden en dat reclame via blogs bijzonder interessant is voor hen. Sommige opdrachtgevers zijn geïnteresseerd in een link naar hun eigen website terwijl andere dan weer gewoon naamsbekendheid willen.

Als blogger is dit ook interessant want dikwijls krijg je hier een gratis product voor of in sommige gevallen zelfs wat euro’s.

Natuurlijk is het voor een groot merk of een webwinkel onbegonnen werk om elke blogger één voor één te gaan aanspreken en dat is nu exact wat Jamey met haar bedrijfje doet: bemiddelen en onderhandelen met bloggers.

Best cool he! Hoe dat allemaal gekomen is kan ze natuurlijk beter zelf uitleggen:

https://beauty-unboxing.nl/van-carriere-tijger-naar-zelfstandig-ondernemer/

Just do it!

Je ziet, niks is onmogelijk als je blijft volhouden! Bovenstaand verhaal bewijst dat je met een goed idee en doorzettingsvermogen ook als blogger een fulltime baan kan hebben. Ik ben gek op dergelijke verhalen dus als jullie nog mensen kennen die leven van hun blog of iets doen met bloggen laat het me dan zeker weten in de commentaren. Misschien kan ik er dan eens een artikel over schrijven.

Een goede blog is natuurlijk wel een basis vereiste dus geef ik jullie graag ook nog een paar tips van Jamey mee:

https://beauty-unboxing.nl/fijne-plugins-voor-bloggers/

 

Zo, ik wens iedereen die droomt van een baan als blogger of blogster veel success en volharding en ik lees graag jullie feedback in de commentaren. Wat zouden jullie doen als fulltime blogger? Thuis in de zetel of toch maar op wereldreis?

 

 

Kristof Luyten
Duizendpoot bij DF Online Services, Social Media en WordPress liefhebber.
Blogger op Sixpacks.be en Digitalforum.be. Gastschrijver op verschillende andere blogs en in diverse magazines.

Contacteer me via onderstaande kanalen voor meer info.

Geef een reactie

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

%d bloggers liken dit: