Digital Forum Online Services

Ik help u gaag verder met uw online zaken!


Beginnen met Tradetracker

Beginnen met Tradetracker

Je bent op zoek naar een mooie bijverdienste? Je wil liever geen vaste uren? Je zit graag voor je pc? Als het antwoord “Ja!” is op deze vragen dan is verkopen via affiliate marketing iets voor jou! In dit artikel leg ik je uit hoe je begint met affiliate marketing. Er zijn verschillende platformen waarmee je van start kan gaan maar in dit artikel beperk ik me tot Tradetracker omdat ik dit zelf het meeste gebruik.

Affiliate marketing is het online verkopen van iemand anders zijn producten. Op elk product dat je kan verkopen krijg je een commissie van enkele percenten van het aankoopbedrag. De commissie is een beetje afhankelijk van het product maar de stelregel bij affiliate marketing is net zoals bij andere verkopen: Hoe meer je verkoopt hoe meer je verdient.

Het enige dat je nodig hebt om te starten is een internetconnectie, een affiliate platform en een gezonde dosis goesting.

Beginnen met Tradetracker

Zoals ik al zei zijn er verschillende affiliate platforms maar in dit voorbeeld gebruik ik dus enkel Tradetracker.

Om te beginnen dien je je aan te melden bij www.tradetracker.be. (Klik bovenaan op ‘Publishers’ en daarna aan de zijkant op ‘Aanmelden.)

Het is de bedoeling dat de mensen van Tradetracker op termijn geld gaan storten op je bankrekening dus men zal je vragen van eerst een formulier in te vullen met allerlei gegevens. Eens je het formulier ingezonden hebt kan het enkele dagen duren vooraleer je geaccepteerd bent en vooraleer je de software kan beginnen gebruiken.

We gaan er van uit dat de aanmelding vlot verloopt en dat je dus na enkele dagen kan beginnen verkopen.

Waar vind ik producten om te verkopen

Ik vermoed dat je min of meer een idee hebt over wat je wil verkopen. Waarschijnlijk heb je een website of een Facebook pagina of een populaire nieuwsbrief waarmee je producten wil verkopen en allicht gaat dit over een bepaald onderwerp.

Het goede aan Tradetracker is dat ze een heel uitgebreid gamma aan producten aanbieden. Het gamma is onderverdeeld in categorieën en subcategorieën en onder deze categorieën vind je de aanbieders.

campagnes-tradetracker

Zoals je ziet op de foto hierboven hebben ze voor elke sector wel iets!

Eens je gekozen hebt in welke categorie je producten wil verkopen (je kan ook meerdere keuzes maken) moet je je aanmelden bij een campagne.

Dit doe je door te klikken op een categorie en verder te klikken naar een aanbieder die je bevalt.

Je ziet hieronder dat de commissies verschillen per aanbieder. Duurdere producten zullen over het algemeen een lagere commissie hebben dan goedkope producten. Check zeker eerst ook de website van de aanbieder en kies dan diegene eruit die jou het meest liggen.

aanbieders-tradetracker

Aanmelden doe je door rechts op het groene vinkje te drukken. Bij sommige aanbieders zal je automatisch goedgekeurd worden, bij andere moet je eerst beoordeeld worden en dat kan enkele dagen duren.

Productlinks of reclamebanners gebruiken op je website

Eens je aangemeld bent voor een campagne kan je het promotie materiaal van de aanbieder gaan gebruiken voor je website. Elke aanbieder heeft meerdere reclame banners die je door middel van een stukje code op je website kan plaatsen. Typisch worden deze banners ergens bovenaan of aan de zijkant geplaatst. Je kiest de banner die je het mooiste vind en je plakt de code op de juiste plaats in je website. Het kan zijn dat je hiervoor wat technische kennis nodig hebt, dit hangt ook af van welke software je gebruikt voor je website.

code-tradetracker

Eens je de code in je website hebt geplakt zal de banner ook op je website verschijnen. In de code zit ergens een persoonlijke referentie verwerkt zodat de software van Tradetracker weet dat iemand die doorklikt en iets koopt via jouw website is gekomen.

Naast de reclamebanners kan je ook links maken naar specifieke producten op de website van de aanbieder. Dit is vooral handig om in artikels te verwerken of om te posten via een Facebook pagina.

Deze zogenaamde ‘deeplinks’ kan je ook genereren op de pagina van de aanbieder. Klik aan de rechterkant op “Zelf deeplinks maken” en je komt op een pagina waar je de link kan aanmaken. Je kopieert de code en plakt hem in je artikel en klaar is kees.

Ook bij ‘deeplinks’ weet Tradetracker dat een koper via jouw website is gekomen.

Als bovenstaande volledig nieuw is voor jou zal het allicht allemaal wat abstract klinken maar je zal zien dat je dit vlug onder de knie hebt.

Vanaf de links of banners op je site staan is het een kwestie van wachten tot je een eerste verkoop realiseert.

Rapportage

Uiteraard vind je bij Tradetracker ook verschillende rapportage mogelijkheden zodat je je verkopen in het oog kan houden en bijsturen waar nodig.

Typisch ziet de rapportage er uit als een grafiek met informatie maar je kan ook uitgebreide excel bestanden enz. downloaden.

rapportage-tradetracker

Samenvatting Tradetracker

De uitleg hierboven is maar een heel beknopte samenvatting over de mogelijkheden van Tradetracker en bevat enkel de theorie over hoe je affiliate producten kan aanmaken op je website. Er zijn nog heel wat meer mogelijkheden maar ik hoop dat ik je met deze uitleg toch al een stuk op weg heb gezet.

Overtuigd? Surf dan snel naar www.tradetracker.be en binnen de korste keren heb je een bijverdienste die je thuis voor je pc kan doen.

Als je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebt over Tradetracker dan mag je die stellen in de commentaren hieronder. Ik probeer van zo snel mogelijk te antwoorden.


Je kan via WordPress ook affiliate producten verkopen in een webwinkel en daarvoor het je Woocommerce nodig.

Een voorbeeld kan je zien op mijn eigen champagne webshop.

Kristof Luyten
Duizendpoot bij DF Online Services, Social Media en WordPress liefhebber.
Blogger op Sixpacks.be en Digitalforum.be. Gastschrijver op verschillende andere blogs en in diverse magazines.

Contacteer me via onderstaande kanalen voor meer info.

 • Astrid -

  Hey Kristof,

  Bedankt voor het interessante artikel!!

  Ik had echter nog enkele vraagjes:

  1)Ik heb zelf een blog (www.timelesselegance.be) maar ook een Facebookpagina (www.facebook.com/Blogger.Timeless.Elegance). Kan ik mij voor beide aanmelden op Tradetracker? Of moet ik kiezen? En moet ik beide dan apart aanmelden?

  2) Wanneer ik een banner wil kiezen om op mijn blog te plaatsen, wordt deze persoonlijke code dan automatisch gegenereerd? Of moet ik zelf nog iets in de code plaatsen zodat het bedrijf weet dat kopers via mijn site bij hen terecht gekomen zijn?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Astrid

 • Kristof Luyten
  Kristof Luyten -

  Dag Astrid, bij bv. Tradetracker meldt je je eerst aan bij een verkoper en eens je goedgekeurd bent kan je de links automatisch genereren. In de code zit een referentienummer dat naar jou verwijst.

  Zeker zo’n grote spelers gaan daar niet mee knoeien hoor, je mag gerust zijn dat de link die je plaatst ook effectief voor jou zal werken.

  Je meld je gewoon één keer aan en kan de links ook gebruiken voor Facebook. Ik heb zelf ook verschillende Facebook pagina’s en daar post ik geregeld ook affiliate links. Bij tradetracker kan je bij de links ook een referentie invullen en als je daar bv. Facebookpagina of zo zet dan kan je achteraf in de rapportage zien welke sales er via je blog en welke via Facebook zijn gekomen.

  Hier is een voorbeeld:

  http://tc.tradetracker.net/?c=1305&m=12&a=216323&r=antwoordblog

  Als referentie heb ik helemaal achteraan gezet dat het een antwoord op mijn blog is en het cijfer in het midden 216323 is mijn persoonlijke code waardoor ze weten wie ik ben.

  Groeten en succes met de verkoop!

  • Astrid -

   Hey Kristof,

   Bedankt voor de snelle reactie!

   Nu merk ik dat ik jouw link niet kan openen maar naar dit adres geleid wordt: http://www.tradetracker.com/be en ik krijg een lege pagina. Iets wat af en toe bij mijn eigen deeplinks ook gebeurt. Een reden of oorzaak voor dit probleem heb ik echter nog niet gevonden maar is me wel al gemeld door lezers van mijn blog. Misschien een probleem en bijhorende oplossing (indien mogelijk) dat je ook in je blogpost kan vermelden?

   Daarnaast vroeg ik me af of je als blogger ook bepaalde belastingen moet betalen op inkomsten die gegenereerd worden door Tradetracker?

   Is er ook een bepaald termijn voor het uitbetalen door Tradetracker of het bedrijf waarvoor je deeplinks hebt gemaakt? Ik heb namelijk reeds de €25 bereikt maar bij de uitbetaling staat er dat het bedrag nog ‘onder beoordeling’ is. en is ‘te betalen bij volgende uitbetaling’ nog leeg of = 0 euro.

   En als laatste vraag, vroeg ik me af of je eventueel kan uitleggen wat Leads zijn? Dit is me namelijk nog onduidelijk..

   Alvast héél erg bedankt voor deze zeer interessante artikels en blog in het algemeen!

   Groetjes Astrid

 • Kristof Luyten
  Kristof Luyten -

  Dat van die links weet ik niet hoe het komt want bij mij schijnt het allemaal te werken…

  Ikzelf heb een btw nummer omdat ik naast de affiliate inkomsten ook nog andere inkomensten heb (websites, betaald bloggen, enz) dus ik geef mijn inkomsten wel aan.

  De betalingstermijn hangt af van verkoper tot verkoper. Sommigen keuren de verkopen heel vlug en bij andere duurt het wat langer maar het komt altijd wel in orde.

  Ik gebruik één campagne waarvan ik leads krijg en dat is Trivago. Daar moeten de bezoekers niks kopen maar is het genoeg dat ze doorklikken naar de site van Trivago. In plaats van een % op de verkoop krijg je dan een vast bedrag. Bij Trivago is dit 0,23 cent per keer dat men naar de Trivago doorklikt.

 • Geef een reactie

  Privacy Voorkeuren

  Account opheffen?

  Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

  %d bloggers liken dit: