Digital Forum Online Services

Ik help u gaag verder met uw online zaken!


Van Webdesigner naar Virtual Assistant

Van Webdesigner naar Virtual Assistant

Ik ga het niet ontkennen, websites ontwerpen is nog steeds mijn grote passie! Voor mezelf en voor sommige klanten doe ik het nog wekelijks maar echt actief op zoek gaan naar nieuwe klanten doe ik al een tijdje niet meer.

Er zijn twee factoren die me de laatste jaren hebben doen inzien dat puur webdesign (voor mij) geen haalbare business meer is.

Een eerste reden is dat er vandaag de dag gewoon heel veel webdesigners op de markt zijn. Veel van de nieuwe designers komen recht van school en zijn veel beter op de hoogte van de nieuwste technieken dan mezelf. Daar moet je niet flauw over doen, technologie veranderd nu eenmaal razendsnel.

Daarnaast zijn er ook gewoon veel minder klanten. Enkele jaren geleden hebben zowat alle bedrijven en zelfstandigen reeds een website aangeschaft en dus hebben ze nu geen nieuwe meer nodig.

Eens je dat beseft, moet je als ondernemer in de online wereld eens goed gaan nadenken… Wat hebben klanten wél nodig vandaag? Op welke manier kan je meerwaarde creëren? Zijn er naast webdesign nog andere online zaken waar die klanten interesse in kunnen hebben? En vooral … Hoe kan ik hen daarmee helpen?

Ik ben goed in administratie, projecten beheren, social media en het onderhoud van websites. Er moest dus wel iets zijn waarmee ik aan de slag kan.

Voor mezelf heb ik dus deze oefening gemaakt en ben ik tot de conclusie gekomen dat Virtual Assistant misschien wel eens dé oplossing zou kunnen zijn.

Wat is dat zo een Virtual Assistant?

Een virtuele assistent is een freelancer die professionele, administratieve, technische of creatieve hulp geeft aan klanten en dit vanuit zijn eigen kantoor.

Dat wil dus zeggen dat ik nog steeds klanten kan helpen via internet en als het wat meezit, zit daar af en toe een klant tussen die hulp met zijn website nodig heeft.

Bovendien wil ik onder de noemer Virtual Assistant nog zoveel mogelijk mensen blijven helpen met het onderhoud van hun bestaande website. Ik ben vorige week nog gaan eten in een restaurant waar op de website nog steeds het menu van 2014 wordt aangeprezen.

Just saying…

Kan je af en toe de hulp van een Virtual Assistant gebruiken? Contacteer me dan vrijblijvend!

Kristof Luyten
Duizendpoot bij DF Online Services, Social Media en WordPress liefhebber.
Blogger op Sixpacks.be en Digitalforum.be. Gastschrijver op verschillende andere blogs en in diverse magazines.

Contacteer me via onderstaande kanalen voor meer info.

 • feliceveenman -

  wat dapper om het roer om te gooien! Mensen als jij zijn nodig, bij mijn websites wordt die rol vervuld door mijn hosting bureau die ook mijn “klusjesman” is. Onmisbaar. Mocht hij er mee ophouden, dan vraag ik jou als “klusjesman”

 • Jessica - Foodie Feest -

  Ik hoor de term virtual assistant steeds vaker! 🙂 echt een fijne manier om toch nog met het design en de invulling van de site bezig te zijn.

 • hippiemeisje: een persoonlijke blog -

  ah… handig ja, sommige sites zijn inderdaad niet up to date….. Ik ben al wel social mediamedewerker voor bepaalde dinge, beetje ingerold omdat ze vonden dat ik veel van facebook kende…. twitter enzo moest ik dan wel gaan uitvogelen….

  maar op zich lukt dat alvast allemaal wel. 😉 Websites, nee, dat toch niet, denk ik…

 • Geef een reactie

  Privacy Voorkeuren

  Account opheffen?

  Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

  %d bloggers liken dit: