Digital Forum Online Services

Ik help u gaag verder met uw online zaken!


PR bureaus voor bloggers

PR bureaus voor bloggers

Als blogger is het erg handig dat je steeds op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes in je sector. Je kan natuurlijk alle vakbladen uitpluizen maar je aanmelden op de mailing lijst van enkele PR bureaus is veel handiger. Ze sturen je met plezier alle nieuws over het thema van je blog.

Ik ben er echter zeker van dat dit gratis nieuws niet de reden is dat je dit artikel nu aan het lezen bent.

Bloggen is enorm hip momenteel en daar kan je als blogger van profiteren. Heel wat van die PR bureaus mogen van hun klanten gratis goodies weggeven of mensen uitnodigen voor exclusieve events. Dat is natuurlijk veel interessanter dan enkel wat nieuwsbrieven ontvangen!

PR bureaus werken graag samen met zogenaamde ‘influencers’. Dit zijn mensen die via hun blog of via hun social media kanalen een meer dan gemiddeld aantal mensen bereiken en zo het koopgedrag van die mensen zouden kunnen beinvloeden. Heel logisch en simpel allemaal: hoe meer bezoekers, hoe meer mensen lezen over het produkt en hoe meer mensen die het mogelijk gaan kopen.

Bovenstaand type van influencer marketing is gericht op het verwerven van naamsbekendheid en richt zich dus op bloggers met heel veel bezoekers. Heb je nog niet zoveel bezoekers dan moet je niet direct panikeren want er is nog een manier waarop je blog interessant kan zijn voor bureaus. Voor webwinkeliers is het bijzonder interessant om zoveel mogelijk waardevolle backlinks te leggen naar hun shop. Een link in een artikel op een relevante blog is één van de beste links die je kan leggen dus ook daarvoor zijn mensen bereid om te betalen.

Genoeg uitleg, ik heb jullie een lijst beloofd en die krijgen jullie ook.

Hieronder staat een lijst van PR bureaus uit Belgie en Nederland en onderaan het artikel staan nog twee voorbeelden van sites die zich vooral focussen op het promoten van andere sites.

PR Bureaus voor bloggers

Via onderstaande links kom je terecht bij het bureau in kwestie en kan je via de contactgegevens jezelf bekend maken. Elk bureau heeft zo zijn eigen specialiteit maar dit zijn de onderwerpen die bijna altijd terugkomen: lifestyle, fashion, design, beauty, food & beverage brands en interior.

Bebble

Blyde

Buzz PR

CoffeeConcepts

Coopr

Cream PR

Heerser

Het PR Bureau

Luxury 4 Life PR

Maison PR

Marnix and Ally

Oona

PR Matters

Speak Easy Agency

The Wicked PR

UPR

Ken je zelf nog interessante bureaus die niet op de lijst staan of heb je zelf een PR Bureau dat hier tussen moet staan? Laat maar weten in de commentaren en ik zet het in de lijst.

Betaald worden om te bloggen

De sites hieronder focussen zich vooral op het promoten van hun online klanten en in ruil daarvoor geven ze jou graag geld of gratis produkten.

Bloggers and Brands

Blogbrains

Jumey

Influo

Eerst en vooral moet je je aanmelden en dan zullen ze je blog beoordelen. Ik kan niet garanderen dat elke blog in aanmerking komt maar proberen gaat mee.
Veel succes er mee!


Hebt u niet veel tijd? Wist u dat ik perfect uw website voor u kan onderhouden.

Wil u ook een blog? Ik kan u helpen als freelance blogger.

Kristof Luyten
Duizendpoot bij DF Online Services, Social Media en WordPress liefhebber.
Blogger op Sixpacks.be en Digitalforum.be. Gastschrijver op verschillende andere blogs en in diverse magazines.

Contacteer me via onderstaande kanalen voor meer info.

 • Annet Goede -

  Nuttig artikel! Ik zou Creampr.nl graag aan willen melden als PR en influencer agency. Met name interessant omdat wij ook gespecialiseerd zijn in op mannen gerichte PR en influencerscampaign.
  Dank vast voor de moeite.

 • sigridkatkatkatoen -

  Het enige kleine minpuntje aan aan Blogbrains vind ik wel, is dat je alleen mag meedoen als je een eigen domeinnaam hebt. Dus als je nog in een webadres met .blogspot of .wordpress hebt, val je uit de boot. Maar dit zijn natuurlijk wel tips voor echte professionals dus tja… Ik blog niet professioneel en heb ook geen zin om er geld aan te geven, maar op die manier geraak ik toch ook aan 8000 bezoekers per maand, valt best mee voor een amateur 🙂

  • Kristof Luyten
   Kristof Luyten -

   Dag Sigrid,

   Bedankt voor je antwoord. Inderdaad met 8000 bezoekers per maand mag je best fier zijn. Er zullen heel wat blogs mét eigen domeinnaam zijn die daar niet aan geraken.

   Ik heb via Blogbrains ook nog niet veel gedaan. Dat ligt niet zozeer aan hen maar eerder aan het feit dat de opdrachtgevers waar ze mee werken niet altijd aansluiten bij mijn inhoud.

   Groeten

   Kristof

 • Hello Boontje -

  Bedankt hiervoor. Weet je ook of de bureaus er voor open staan dat bloggers hen zelf contacteren? Ik heb dit een paar maal geprobeerd maar dikwijls kreeg ik geen antwoord en ik had in het verleden 1 van deze bureau’s gecontacteerd maar er was geen interesse in mn profiel. Ik ben te klein als blogger denk ik. Jammer. Het demotiveerde me en ik doe het niet meer.

 • Geef een reactie

  Privacy Voorkeuren

  Account opheffen?

  Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

  %d bloggers liken dit: