Digital Forum Online Services

Ik help u gaag verder met uw online zaken!


Het beste alternatief voor Kapaza en 2dehands.be

Het beste alternatief voor Kapaza en 2dehands.be

Ben je uitgekeken op Kapaza en 2dehands.be? Ik in ieder geval wel en ik leg je uit waarom.

Kapaza en 2dehands.be zijn alletwee superhandig en je bereikt er (gratis) een heel groot publiek mee maar ik ben het meer dan beu! Ik verkoop regelmatig spullen en altijd aan een goede prijs. Vanaf iets online staat krijg je onmiddellijk tientallen mailtjes met mensen die beginnen afbieden en ok, dat snap ik wel. Het grootste probleem vind ik echter dat als je dan tot een overeenkomst bent gekomen dat er een deel van de kopers bij jou ter plekke nog eens zwaar begint af te bieden. Als je pech hebt worden ze nog kwaad ook als je er niet op ingaat.

Nee, ik ben dat hele gedoe beu en daarom heb ik een alternatief gezocht en gevonden: Catawiki.be

Heb je op zolder nog oude schilderijen of antieke spulletjes liggen? Dan moet je zeker even verder lezen want je kan er veel geld mee verdienen!

Hoe werkt Catawiki?

Het principe is hetzelfde als bij de andere tweedehands sites, je zet iets online en je probeert het te verkopen.

De manier waarop je het verkoopt is wel anders. Catawiki is een veilingsite en potentiele kopers kunnen bieden op je object. Dat maakt natuurlijk dat je op voorhand niet zeker weet welke prijs je gaat krijgen voor het ding dat je verkoopt… Gelukkig kan je werken met een ‘reserve prijs’. Dat is de absolute minimumprijs die je wil krijgen.

Eigenlijk is het een beetje hetzelfde als bij de andere sites, daar geef je ook een iets hogere prijs op omdat je rekening houdt met mensen die gaan afbieden.

Als je natuurlijk een object hebt dat erg gewild is kan het wel zijn dat er mensen gaan opbieden zodat je meer krijgt dan je in gedachten had.

De betaling wordt volledig afgehandeld door de mensen van Catawiki en gekocht is gekocht, je hebt dus geen mensen die komen afbieden aan je deur.

Er zijn wel een paar nadelen aan verbonden:

Als verkoper betaal je een veiling commissie van 15% en je kan ook niet zomaar eender wat verkopen. Kunstobjecten, juwelen, postzegels, horloges en boeken worden nogal veel verkocht maar een tweedehandse outfit van je kinderen zal je er niet kwijtgeraken. Als ik mij niet vergis moet het object dat je wil verkopen ook minstens 75 euro waard zijn.

Er zijn natuurlijk ook heel wat voordelen aan verbonden. Deze sterke punten geven de mensen van Catawiki zelf mee:

Catawiki is het snelst groeiende online veilingplatform in de wereld;
• Iedere veiling wordt beheerd door gespecialiseerde veilingmeesters;
• Catawiki is wereldwijd in bijna alle landen actief;
• Catawiki ontvangt meer dan 12 miljoen unieke bezoekers per maand;
• De veilingmeesters van Catawiki hebben al meer dan 30 miljoen producten geveild.

Heb je thuis nog een paar oude schilderijen liggen of een gouden horloge van je opa? Vergeet Kapaza en 2dehands.be en probeer Catawiki.be! Tijdens de veiling kan je ook live meevolgen hoeveel er geboden wordt. Ook spannend!

Aanmelden doe je hier:

Wil je zelf iets kopen op de veiling? Dat doe je via onderstaande banner.
Pas op… Je moet ook wat geluk hebben met de veilingen.

Als iets populair is dan kan het zijn dat er veel mensen tegelijk op bieden. Lees daarom zeker de tip die ik onder de banner gezet heb.

Je kan bij de veilingen een ‘autobod‘ ingeven zodat je niet altijd voor je pc moet blijven zitten. Stel dat je iets wil kopen dat 100 à 120 euro waard is en momenteel staat het bod op 80 euro.

Jij kan als koper dan een autobod ingeven zodat het systeem automatisch jouw bod gaat plaatsen als er iemand hoger biedt dan die 80 euro. Laat ons zeggen dat je maximum 110 wil geven dan zou ik je toch aanraden van 111 in te geven. Heel veel mensen zetten zo een autobod op ronde getallen en als jij net één euro meer gaat bieden is de kans veel groter dat je ook effectief zal winnen.

Succes ermee! (zowel met de verkoop als met het bieden)

Kristof Luyten
Duizendpoot bij DF Online Services, Social Media en WordPress liefhebber.
Blogger op Sixpacks.be en Digitalforum.be. Gastschrijver op verschillende andere blogs en in diverse magazines.

Contacteer me via onderstaande kanalen voor meer info.

  • Geef een reactie

    Privacy Voorkeuren

    Account opheffen?

    Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

    %d bloggers liken dit: