Digital Forum Online Services

Ik help u gaag verder met uw online zaken!


Waar kan je Bitcoins kopen?

Waar kan je Bitcoins kopen?

U hebt allicht al eens gehoord van Bitcoins, de virtuele munten waar enkele mensen al heel veel euro’s mee verdiend hebben.

Bitcoin is relatief nieuw want het pas eind jaren ’90 werd er voor het eerst gesproken over dit elektronische betaalmiddel. In 2009 werden er voor het eerst effectief Bitcoins gemaakt en ook ‘op de markt’ gebracht. Hoeveel het toen juist waard was weet ik niet maar in ieder geval nog geen fractie van wat het nu waard is. Een tijdje geleden ging de Bitcoin koers voor het eerst over de 3000 dollar dus neem nu nog dat ze in het begin een paar euro’s per stuk waard waren…

Ondertussen heeft de Bitcoin al 20.000 dollar waard geweest en is hij terug wat gezakt… De ideale moment is om Bitcoin te kopen als hij net gezakt is!

In het verleden is de Bitcoin al verschillende malen gezakt om nadien sterker terug te komen. (Neem dit niet aan voor exacte waarheid, informeer jezelf eerst, ik wil niet verantwoordelijk zijn voor eventuele verliezen.)

Waar kan je in godsnaam nog zo’n winsten op 8 jaar tijd maken??!

Er wordt zelfs gezegd dat mensen die er vroeger in geloofden en toen enkele Bitcoins gekocht hebben nu miljonair zijn.

Meer info over het hoe en het wat van Bitcoins vind je natuurlijk op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

Nu dat de Bitcoin zo spectaculair in koers gestegen is kan ik natuurlijk niet voorspellen hoe het in de toekomst verder gaat met deze coins… Wil je toch graag investeren in Bitcoins dan vertel ik je zo meteen hieronder hoe je er aan kan komen, in de gewone bank lukt dit niet.

Onderaan het artikel geef ik ook nog een paar alternatieven voor Bitcoin mee. Die staan momenteel nog heel laag en de kans dat ze ook een hoge vlucht nemen is absoluut niet onbestaande!

Waar koop je Bitcoins?

Een Bitcoin is zoals ik net schreef een virtuele munt dus je kan ze niet zomaar afhalen aan de bankautomaat. Op internet bestaan er wel verschillende marktplaatsen waar je eenvoudig Bitcoins kan kopen en verhandelen.

Er zijn er heel veel maar zelf gebruik ik deze:

Litebit.eu –  Deze vind ik persoonlijk de beste omdat je heel gemakkelijk Bitcoins en tientallen andere coins kan kopen via Bancontact of Paypal.

BTCdirect.eu – Wil je enkel Bitcoin, Litecoin of Ethereum kopen? Dan moet je zeker deze kiezen! Vlugge afhandeling!

Je kan je Bitcoins dan bewaren op de site van Litebit.eu zelf of ze over zetten naar een andere exchange zoals Bittrex of Kraken. (Als je niet direct weet hoe laat dan gerust een commentaar na onder het artikel.)

Alternatieven voor Bitcoin die mogelijk veel kunnen opbrengen

Het is en het blijft beleggen en dus in zekere zin gokken. Als je geld hebt dat je een tijdje kan missen zijn er echter wel wat kansen waarop je gerust een gokje kan wagen.

Sommige van die muntjes kosten nu nog maar 0,20 a 0,30 euro dus als je voor bijvoorbeeld voor 500 euro aan munten koopt dan moet de koers nog niet zo spectaculair stijgen om mooie winsten te maken!

Stel dat zo’n munt stijgt naar 5 euro het stuk dan heb je al meer dan 20x je inzet!

Munten waar je bijvoorbeeld eens naar kan kijken zijn Ripple, Litecoin en natuurlijk Ethereum. Die laatste heeft de laatste weken ook een fantastische koersstijging meegemaakt!

Pas op: Het is en blijft een gok dus denk er eerst over na!

Eenvoudig de koersen van Bitcoin en andere munten volgen

waar bitcoins kopenTot slot nog een tip voor wie effectief aan de slag wil.

Voor Iphone heb je een App die CoinCap heet en daarmee kan je realtime de koersen van zowat alle virtuele munten volgen.

Op die manier kan je eerst en vooral al eens zien in welke munt ineens heel veel handel is of welke munt ineens spectaculair gedaald is.

(Op de screenshot die ik hiernaast gezet heb was de koers van een Bitcoin nog maar 428 dollar… mensen die hem toen gekocht hebben zullen nu allicht in hun handen wrijven!)

Ken je zelf nog goede tips? Laat het even weten in de commentaren!

Wil je met je aangekochte Bitcoins vlot handelen? Dan moet je je ook inschrijven bij een exchange en Binance is één van de beste.

Kristof Luyten
Duizendpoot bij DF Online Services, Social Media en WordPress liefhebber.
Blogger op Sixpacks.be en Digitalforum.be. Gastschrijver op verschillende andere blogs en in diverse magazines.

Contacteer me via onderstaande kanalen voor meer info.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: