Digital Forum Online Services

Ik help u gaag verder met uw online zaken!


Bezoekers van Facebook naar uw website (en andersom)

Bezoekers van Facebook naar uw website (en andersom)

Ik kan het niet genoeg herhalen: geregeld een update op uw website zetten is belangrijk! Waarschijnlijk kan ik tientallen redenen bedenken hiervoor maar de belangrijkste zijn sowieso Google en extra bezoekers.

Hieronder een heel eenvoudig voorbeeld van hoe je met het plaatsen van updates op je website extra bezoekers via Facebook krijgt.

Bezoekers van Facebook naar je website krijgen

Allicht ben je als zaakvoerder niet heel de dag bezig met je website of je Facebook pagina. Werk genoeg! Als je dan toch even de tijd vind om je website een update te geven , zorg er dan voor dat je er het maximum uithaalt.

Op zich is het heel eenvoudig. Schrijf een blogpost en post die gewoon op je Facebook pagina. Mensen op Facebook zien dat er iets nieuws is en ze klikken door naar de website. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig:

Persoonlijk ben ik van mening dat je dit toch minstens maandelijks of zelfs wekelijks één keer moet doen.

Weet je niet wat je moet schrijven? Ook dat is niet zo moeilijk. Je moet het dikwijls niet te ver zoeken:

Stel dat je een tuin-aannemer bent… Een maandelijkse post over hoe je gazon moet onderhouden, rozen snoeien, enz. is vlug gemaakt. Je bent een expert in de materie dus lezers zullen blij zijn met dergelijke posts. Een wekelijkse post kan ook perfect: de plant van de week, de tuintip van de week, enz.

Of je verkoopt groenten en fruit…. Seizoensgroenten, de herkomst van fruit, enz. Allemaal dingen waar je gemakkelijk iets over kan schrijven.

Je ziet het, met heel eenvoudige dingen kan je zowel je website als je Facebook pagina onderhouden.

Bezoekers van je website naar je Facebook pagina sturen

Ook dit is eenvoudiger dan je denkt. Je hebt eigenlijk twee opties…

Aan de rechterkant van deze pagina zie je een link naar mijn Facebook pagina. Dit is een optie die bij WordPress websites heel gemakkelijk te installeren is. Als je de Jetpack-Plugin hebt kan je met enkele klikken zo een Facebook venstertje op je website zetten. Gewoon het adres van je Facebook pagina kopiëren in de plugin en het is klaar.

Als je website niet met WordPress is gemaakt bestaat deze optie allicht ook maar dan zal je even aan webdesigner (of aan mij) moeten vragen hoe het juist werkt.

Een tweede optie is van in je blogpost een link naar je Facebook pagina te verwerken:

…Als u graag op de hoogte blijft van nieuwe artikelen wordt dan zeker fan van onze Facebook Pagina

 

Je ziet het, met één wekelijkse of maandelijkse blogpost krijg je extra bezoekers, scoort je website beter in Google, enz. De moeite om het zelf te proberen!

Als je het updaten echt niet ziet zitten kan ik dit ook doen. Je hoeft me enkel te contacteren hiervoor.

Hier vind je alvast een overzicht van de webdesign tarieven.

Kristof Luyten
Duizendpoot bij DF Online Services, Social Media en WordPress liefhebber.
Blogger op Sixpacks.be en Digitalforum.be. Gastschrijver op verschillende andere blogs en in diverse magazines.

Contacteer me via onderstaande kanalen voor meer info.

 • Foodie Feest -

  Goede tips! 🙂 naast mijn blog werk ik als webdesigner en ik vertel klanten altijd hoe belangrijk de blog/nieuwspagina is, en het regelmatig updaten hiervan. Je merkt inderdaad dat veel mensen hier nog moeite mee hebben.

 • Bianca Ronday -

  Goede tips, ik gebruik wel jetpack, maar vraag me soms wel af of ik alles goed toepas. Mijn blog bestaat nu 3 jaar en gegroeid is hij nooit. Gelukkig heb ik er plezier in en ga ik door, maar soms is het wel jammer dat je niet echt gevonden wordt.

  • Kristof Luyten
   Kristof Luyten -

   Het is altijd een combinatie van verschillende factoren. Jetpack vind ik gewoon heel handig omdat het eigenlijk een hele boel plugins in één is. Je gebruikt best ook Yoast SEO plugin om te zien of je teksten allemaal SEO vriendelijk zijn en daarnaast is het een kwestie van artikels delen, proberen zorgen voor links naar je site, enz.

   Veeeel geduld (en een beetje geluk) heb je hiervoor nodig 🙂

 • Geef een reactie

  Privacy Voorkeuren

  Account opheffen?

  Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?

  %d bloggers liken dit: